Szeretettel köszöntelek a BLOGGEREK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BLOGGEREK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BLOGGEREK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BLOGGEREK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BLOGGEREK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BLOGGEREK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BLOGGEREK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BLOGGEREK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nézz bele az Ecet és olaj című blogba, érdemes. Itt találod meg: http://ecet-es-olaj.freeblog.hu
Egy cikk az ECET ÉS OLAJ blogból:
Sacher torta
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
13 dkg vaj
13 dkg porcukor
6 tojássárga
6 tojásfehérje
13 dkg étcsokoládé
13 dkg liszt
11 dkg kristálycukor
15 dkg baracklekvár (vagy több)
200 g csokiglazúr (Lidl-ből)
1 csipet só
A kézmeleg vajat habosra keverjük a porcukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyik hozzáadása után jól elkeverjük. A csokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk, és a vajas cukorhoz keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, és mikor már majdnem teljesen kemény, hozzáadjuk a kristálycukrot. Addig verjük tovább, míg kemény és fényes nem lesz. A habot több adagban a csokis keverékhez adjuk és habkártyával óvatosan elkeverjük,végül hozzáadjuk a lisztet, ezt is több adagban. Kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg meg nem szilárdul, vagyis tapintásra rugalmas, és a beleszúrt tűre nem tapad semmi. Rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihül. Megfordítjuk, hogy az alja legyen felül, és a tortafűrésszel lapjában kettévágjuk. (Ez egy lombfűrészre emlékeztető eszköz, roncsolás nélkül vágja el a tésztát.) Az alsó réteget vastagon megkenjük baracklekvárral, rátesszük a felsőt, és a külsejét is megkenjük lekvárral. Ez már ne legyen vastag, csak éppen vonja be a tortát. Kb. fél órát hagyjuk száradni. A csokiglazúrt (vagy 20 dkg csokit) víz fölött megolvasztjuk. A tortát a tortaforma aljának segítségével rácsra helyezzük (nálunk a sütő rácsára), és ezt egy sütőpapírral bélelt tepsi fölé tesszük. A megolvadt csokit a tortára merjük, és hagyjuk, hogy saját súlyánál fogva szétterüljön, és lefolyjon a torta oldalán is. A lefolyt csoki a sütőpapírról felszedhető, és újra megolvasztható. Megvárjuk, míg a csokimáz megszilárdul. Másnap még finomabb.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!